Receptu pasidalino draugė iš Turkijos. Cukinija skaniau nei mėsa: 5 minutės ir viskas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijos yra viena universaliausių daržovių. Ši daržovė gali kompetentingai atskleisti savo skonio savybes su daugybe patiekalų. Šiek tiek saldus ir subtilus skonis puikiai dera su daržovių patiekalais, mėsa ir net žuvimi.

Tuo pačiu metu cukinijos gali įgauti produktų, iš kurių ji gaminama, skonio natas. Tai yra, troškinys ar troškinys su cukinijomis bus skanesnis nei be šios daržovės.

Cukinijų galite rasti bet kurioje parduotuvėje, be to, ji yra nebrangi, o tai taip pat yra pliusas. Paruoškime keptas cukinijas su grietine ir česnaku.

Ingredientai keptoms cukinijoms:

česnakai – galva;
druska – ½ šaukštelio;
malti juodieji pipirai – ¼ šaukštelio;
cukinijos – 3 vnt.;
kiaušiniai – 6 vnt.;
Parmezano sūris – 50 g;
duonos trupiniai – 100 g;
miltai – 50 g;
rūkyta paprika – 5 g;
augalinis aliejus – 100 ml;
grietinė – 100 g;
krapai – krūva;
žalieji svogūnai – krūva.
Keptos cukinijos paruošimas:

Nupjaukite česnako galvutės apačią ir padėkite ant folijos. Pasūdykite česnaką, pipirus ir patepkite alyvuogių aliejumi.

Užsandarinkite česnaką folijos viduje ir pašaukite į orkaitę 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Cukinijas nuvalome nuo žievelės ir stiebelių, šakute padarome išilgai vagas. Cukiniją išilgai supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite į kepimo indą.

Kiekvieną cukinijų sluoksnį pabarstykite druska ir palikite, kol išsiskirs sultys.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Į kiaušinių masę smulkiai sutarkuokite parmezaną ir gerai išplakite.

Plokščioje lėkštėje su nedideliu įdubimu sumaišykite miltus su džiūvėsėliais, rūkyta paprika, maltais juodaisiais pipirais ir druska. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.

Pirmiausia cukinijos griežinėlius sudėkite į džiūvėsėlius ir miltus, o tada aptepkite kiaušinių mišinyje.

Pakepintas cukinijas sudėkite į keptuvę su aliejumi, apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Norėdami paruošti padažą, smulkiai supjaustykite krapų ir žaliųjų svogūnų kekę. Supilkite žalumynus į grietinę, suberkite keptą česnaką, druską, pipirus ir išmaišykite.

Taip gausite cukiniją, keptą tešloje su grietinės padažu. Šis užkandžių receptas patiks visai šeimai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.