Receptas su paprastais ingredientais iš močiutės! Lengva, soti vakarienė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvės ir malta mėsa visada puikiai dera, todėl gaunami paprasti, bet sotūs ir skanūs patiekalai. Galima patiekti vakarienei ar pietums arba išplakti prieš atvykstant svečiams.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

maltos jautienos arba bet kokios, 450 g;
bulvės, 1 kg;
svogūnas, 1 vnt;
pomidorai, 400 g;
sūris, 100 g;
žalumynai pagal skonį;
daržovių aliejus;
druska pipirai.

Virimo procesas

Bulves supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

Į svogūną suberkite faršą, išmaišykite ir pakepinkite.

Druskos ir pipirų, pagal skonį įberkite įvairių prieskonių ir smulkiai pjaustytų pomidorų, išmaišykite ir troškinkite.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Bulves paverskite bulvių koše su krapais.

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.

Iš tyrės suformuokite rutuliukus ir sudėkite į formą.

Naudodami stiklinės dugną, rutuliukuose padarykite duobutę, užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio ir išdėliokite faršą, ant viršaus pabarstykite likusį sūrį.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.

Patiekalas gaunasi labai skanus ir gražus, todėl dažnai patiekiu ant šventinio stalo. Mėgsta ir vaikai, tik prieskonių dedama mažiau.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Šiuo patiekalu visada nustebinu savo svečius. Salotos "Princas" ant šventinio stalo
Patiko? Pasidalink! Ačiū.