Vaisių pyragai visada buvo specifinė deserto rūšis. Ir ne tik tarp vargšų, bet ir tarp turtingųjų. Žinoma, visuomenės elitas galėtų pasirūpinti pyragais su egzotiškais vaisiais. Pavyzdžiui, bananų ar persikų pyragai buvo populiarūs.
Antroji pyrago rūšis, persikų pyragas, greičiausiai atkeliavo iš Rytų. Būtent rytų šalių teritorijose auginami persikai. Tai reiškia, kad su šiuo vaisiumi ten buvo sukurta daug įdomių patiekalų.
Šiuo metu persikų įdaras nėra toks populiarus. Jį pakeitė mangai ir pasifloros vaisiai. Tačiau vis tiek verta pasigaminti skanų persikų pyragą.
Persikų pyrago tešlos ingredientai:
- sviestas – 100 g;
- cukrus – 130 g;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- grietinė – 220 g;
- miltai – 220 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- druska – ⅓ šaukštelis;
- konservuoti persikai;
Ingredientai kremui:
- varškės sūris – 350 g;
- kiaušinis – vnt.;
- vanilė – ½ šaukštelio;
- cukrus – 2 šaukštai. l.;
- grietinė – 2 šaukštai. l.
Ingredientai trupiniams:
- miltai – 120 g;
- cukrus – 60 g;
- sviestas – 60 g.
Persikų pyrago paruošimas:
Supilkite granuliuotą cukrų į dubenį su minkštu sviestu ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į masę įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir plaktuvu išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, suberkite sodą ir užminkykite tešlą. Uždenkite keptuvę pergamentu, sutepkite sviestu ir padėkite tešlą ant dugno, paskirstydami lygiu sluoksniu.
Persikus perpjaukite pusiau ir padėkite nupjauta puse į viršų ant tešlos paviršiaus.
Norėdami paruošti kremą, sumaišykite varškę su kiaušiniu, vanile, cukrumi ir grietine. Varškės masę plakite mikseriu iki purios ir vienalytės masės. Persikų sluoksnį aptepkite kremu ir tolygiai paskirstykite.
Dubenyje trupiniams sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą, sumalkite. Trupinius lengvai sutankinkite ir pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 1 val.
Taip gaunamas gražus purus persikų pyragas.