Receptas per 15 minučių. Burnoje tirpstantys sausainiai: juos gaminsite kiekvieną dieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pakalbėkime apie vieną iš dabartinių slapukų gaminimo būdų.

Sausainių ingredientai:

miltai – 250 g;
vanilinas – žiupsnelis;
druska – žiupsnelis;
kepimo milteliai – 7 g;
cukraus pudros – a.š. l.;
sviestas – 120 g;
graikiškas jogurtas – 100 g;
uogienė – 2 šaukštai. l.;
kokoso drožlių.

Sausainių ruošimas:

Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, vaniliną, druską ir cukraus pudrą. Į miltus suberkite šaltą sviestą ir trinkite iki trupinių.

Į trupinius suberkite graikišką jogurtą, iš pradžių minkykite mentele, o paskui rankomis į elastingą ir nelipnią tešlą.

Tešlą dėkite ant maistinės plėvelės ir kočėlu iškočiokite ne itin plonu sluoksniu.

Iš sluoksnio pašaliname nelygius kraštus, padalijame į išilgines 4-5 cm storio juosteles, sumaišome uogienę su kokoso drožlėmis, išklojame įdaro taką išilgai kiekvienos tešlos juostelės.

Kiekvienos juostelės tešlos kraštus sugnybiame ir į vidų apklijuojame įdaru. Gautas dešreles padalinkite į mažus vamzdelius ir padėkite ant pergamento kepimo skardos apačioje.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Iškepus sausainius galima apvolioti cukraus pudra arba kokoso drožlėse.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Valgykite iki trupinių: 1 valgomasis šaukštas kefyro ir 1 kiaušinis. Pusryčiai arba užkandis per 10 minučių
Patiko? Pasidalink! Ačiū.