Pakalbėkime apie vieną iš dabartinių slapukų gaminimo būdų.
Sausainių ingredientai:
miltai – 250 g;
vanilinas – žiupsnelis;
druska – žiupsnelis;
kepimo milteliai – 7 g;
cukraus pudros – a.š. l.;
sviestas – 120 g;
graikiškas jogurtas – 100 g;
uogienė – 2 šaukštai. l.;
kokoso drožlių.
Sausainių ruošimas:
Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, vaniliną, druską ir cukraus pudrą. Į miltus suberkite šaltą sviestą ir trinkite iki trupinių.
Į trupinius suberkite graikišką jogurtą, iš pradžių minkykite mentele, o paskui rankomis į elastingą ir nelipnią tešlą.

Tešlą dėkite ant maistinės plėvelės ir kočėlu iškočiokite ne itin plonu sluoksniu.
Iš sluoksnio pašaliname nelygius kraštus, padalijame į išilgines 4-5 cm storio juosteles, sumaišome uogienę su kokoso drožlėmis, išklojame įdaro taką išilgai kiekvienos tešlos juostelės.

Kiekvienos juostelės tešlos kraštus sugnybiame ir į vidų apklijuojame įdaru. Gautas dešreles padalinkite į mažus vamzdelius ir padėkite ant pergamento kepimo skardos apačioje.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Iškepus sausainius galima apvolioti cukraus pudra arba kokoso drožlėse.

