Labai skani ir soti vakarienė iš kiaulienos ir bulvių, keptų orkaitėje. Maisto gaminimas neužima daug laiko. Čia pridėkite šviežių daržovių salotas ir galėsite pakviesti svečius tokiai vakarienei.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiauliena, 1 kg;
sviestas, 50 g;
druska, paprika, pipirų, prieskonių mišinys;
krapai;
česnako, 2 gvazdikėlių;
bulvės, 3 – 6 vnt;
morkos, švieži agurkai, žalios kriaušės;
sojos padažas, 2 v.š.;
cukraus, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
žalias.
Virimo procesas
Kiaulieną supjaustykite porcijomis ir išplakite.
Minkštą sviestą sumaišykite su druska, paprika, pipirais ir prieskoniais, smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir krapais, smulkintu česnaku.
Po truputį šios masės uždėkite ant kiekvieno mėsos gabalo, susukite į vamzdelius, persmeikite vėrinukais.
Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Bulvėms druską, pipirus, aromatines žoleles ir prieskonius sumaišyti su pora šaukštų augalinio aliejaus ir sumaišyti su bulvėmis.
Į kepimo indą dedame sluoksnį bulvių, ant viršaus – vėrinukus su mėsa.
Keptuvės viršų uždenkite drėgnu pergamentu.
Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tada nuimkite popierių ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Salotoms supjaustykite kriaušes ir daržoves, tris žalias morkas, suberkite žalumynus.
Padažui sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, papriką, cukrų ir kitus prieskonius. Salotų padažas.
Patiekite bulves su mėsa ir salotomis. Viskas labai aromatinga, skanu ir patenkinama.