Korzhiki yra pažįstami daugeliui vaikų, gyvenusių 1990 ir 1980 m. Iš esmės šis paprastas kepimo būdas buvo ruošiamas darželių ir mokyklų valgyklose. Buvo manoma, kad pyragaičiai buvo nekenksmingas desertas, padedantis vaikams gauti reikiamą gliukozės dozę smegenų veiklai.
2000 metais vaikų ugdymo įstaigose tapo sunkiau rasti pyragaičių. Saldžių miniatiūrinių pyragų era baigėsi.
Dabar galite patys pasigaminti kvepiančius pyragus.
Ingredientai pyragams:
pienas – 80 ml;
cukrus – 200 g;
sviestas – 100 g;
kiaušinis – vnt.;
druska – žiupsnelis;
vanilinas – žiupsnelis;
miltai – 400 g;
kepimo milteliai – šaukštelis.
Traukinių ruošimas:
Supilkite pieną į puodą ir padėkite ant ugnies. Į pieną supilkite granuliuotą cukrų ir kaitinkite, kol ištirps smėlio grūdeliai.
Nukelkite pieną nuo ugnies, įpilkite sviesto.
Kai tik sviestas ištirps piene, gerai išmaišykite ingredientus. Į masę supilkite druską ir vaniliną, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, dalimis persijoti į pieno mišinį. Iš pradžių tešlą minkykite mentele, tada rankomis.
Tešlą iškočiokite į maždaug cm storio sluoksnį.
Naudodami slapukų formelę arba stiklinę, padalinkite sluoksnį į mažus apskritimus. Perkelkite apskritimus ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Aptepkite pyragus kiaušinio tryniu ir šakute padarykite rombo formos raštą ant paviršiaus.
Kepkite pyragus 190 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – minkšti, aromatingi pyragaičiai. Šis receptas yra geras būdas išgyventi vaikystę ir prisiminti skanius kepinius.