Pievagrybių salotos – lengvas ir universalus patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokio valgio, ar tai būtų pietūs, vakarienė ar šventinis stalas. Pievagrybiai, žinomi dėl savo maistinių savybių ir subtilaus skonio, puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl galite sukurti daugybę salotų variantų pagal kiekvieno skonį.
Vienas pagrindinių salotų su pievagrybiais privalumų – lengvumas ir galimybė tapti tiek savarankišku patiekalu, tiek priedu prie pagrindinių mėsos ar žuvies patiekalų.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti pievagrybių salotas
Ingredientai:
Vištienos krūtinėlė;
Kepti pievagrybiai;
Kepti svogūnai;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Korėjos stiliaus morkos;
Šviežias agurkas – 1 vnt .;
Sūris kietas.
Ingredientai padažui:
Majonezas – 200 g;
Pomidorų pasta – 35 g;
Česnakas – gvazdikėlis.
Salotų su pievagrybiais ruošimas:
Prieš kepdami vištieną, mėsą galite pamarinuoti, sumaišyti su maltais juodaisiais pipirais, druska, augaliniu aliejumi, paprika, mėsos prieskoniais.
Visą vištieną apkepkite keptuvėje arba kepkite orkaitėje.
Iškeptą vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Lygiai taip pat supjaustykite agurką ir salotų dubenyje sumaišykite su vištiena.
Pievagrybius pakepinkite kartu su svogūnais, dėkite į salotas kartu su korėjietiškomis morkomis. Virtą kiaušinį sutarkuokite ant salotų stambia tarka.
Padažui majonezą sumaišykite su pomidorų pasta ir per spaudą perleista česnako skiltele. Supilkite padažą į salotas ir gerai išmaišykite.
Patiekdami ant salotų viršaus sutarkuokite sūrį stambia tarka. Salotas taip pat papuošiame krapų šakelėmis.
Taip bus skanios salotos šventei. Padažas šioms salotoms suteikia sodresnį skonį.