Lengvos ir pikantiškos morkų ir sūrio salotos. Jas galima naudoti net kaip užtepėlę sumuštiniams arba įdarą tartaletėms, skirtoms šventiniam stalui.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
morkų, 300 g;
– druskos, pipirų, žolelių
; – sūrio, 70 g; –
lydyto sūrio, 1 vnt;
– česnako, 3 skiltelių
; – virtų kiaušinių,
3
vnt.
Gaminimo procesas
Morkas sutarkuokite stambia tarka, kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, česnaką susmulkinkite ir smulkiai supjaustykite žalumynus.
Kietąjį ir lydytą sūrį supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su kitais ingredientais
.
Salotas sumaišykite, pagal skonį užtepkite grietinės arba majonezo ir palikite ant stalo 30 minučių, kad šiek tiek sustingtų.
Salotos gaunasi gražios, jas galite formuoti formelėse, dėti į nedideles porcijas arba jomis pripildyti tartaletes, tepti ant skrebučių ar baltos duonos sumuštinių.
Salotas laikome šaldytuve uždengtas dangteliu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
