Tai vienos mėgstamiausių mano salotų – iš esmės tai ne salotos, o jau paruoštas daržovių troškinys su ryžiais. Galima gaminti su grikių ar perlinių kruopų koše. Labai lengva paruošti ir pasirodo labai skanu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- pomidorai, 1,5 kg;
— paprikos, svogūnai ir morkos po 400 g;
- ryžiai, 120 g;
- augalinis aliejus, 60 ml;
- lauro lapas, 3 vnt;
- kvapieji pipirai, 10 vnt;
- druska, 1,5 a.š.
Virimo procesas
Tris morkas ant stambios trintuvės, visas kitas daržoves supjaustykite gabalėliais ir griežinėliais, kaip jums patogu.
Sumaišykite visas daržoves ir padėkite ant viryklės, virkite 30 minučių.
Kai daržovės duos sulčių, pasūdykite, virkite 30 minučių ir įpilkite augalinio aliejaus, suberkite nuplautus ryžius, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus.
Virkite patiekalą 30 minučių.
Indą sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais.
Apverskite, apvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės.
Konservus laikome rūsyje arba sandėliuke.
Galite dėti daugiau ar mažiau ryžių, kaip norite – šis patiekalas pasirodo labai sotus ir skanus.