Rauginti kopūstai yra ne tik tradicinis rusiškas patiekalas, bet ir giliai įsišaknijęs maistas, plačiai paplitęs įvairiose kultūrose. Šis šviežių daržovių konservavimo būdas žinomas nuo senų senovės ir yra populiarus dėl savo naudingų savybių, skonio ir lengvo paruošimo.
Rauginti kopūstai taip pat populiarūs dėl savo maistinės naudos. Tai geras vitaminų, ypač vitamino C, šaltinis, taip pat naudingų probiotikų, padedančių normalizuoti žarnyno veiklą.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti raugintus kopūstus.
Ingredientai:
kopūstai – 1 kg kopūstų;
druska – 20 g;
morkos – 30 g;
juodieji pipirai;
kvapieji pipirai;
lauro lapas.
Rauginti kopūstai:
Kopūstą iš anksto nuvalome nuo viršutinių lapų ir pašaliname kotelį. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o kopūstą supjaustykite gana smulkiai. Šiaudai turi būti ne storesni kaip 5 mm.
Kopūstą sumaišykite su morkomis, įberkite druskos ir toliau maišykite. Lengvai paminkykite kopūstą, kad greičiau išsiskirtų sultys.
Įdėkite kopūstą į gilų indą, pavyzdžiui, stiklinį indą arba maistinio plastiko statinę. Nuspauskite kopūstą ir sudėkite į indą sluoksniais.
Kopūstą gerai sutankiname, kad ant viršaus neliktų sauso smulkintuvo. Dėliodami sluoksnius dar dedame kvapiųjų pipirų, juodųjų pipirų, lauro lapelių.
Ant viršaus uždėkite lėkštę su svareliu, palikite kopūstą kambario temperatūroje 18-20 laipsnių 6-7 dienas.
Svarbu, kad kopūstai paskęstų sultyse. Jei sulčių neužtenka, tuomet reikėtų imti didesnį krūvį.
7 dienas kopūstą keliose vietose perveriame pagaliuku, kad išsiskirtų anglies dvideginis.
Paruoštus kopūstus rekomenduojame patiekti su svogūnais ir augaliniu aliejumi.