Biudžetinis paprasto, bet labai skanaus kefyro pyrago receptas. Gaminame paprastai, greitai ir skaniai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kefyras ir uogienė, po 1 stiklinę;
– miltai, apie 500 g;
– cukrus, 2/3 puodelio;
– žiupsnelis druskos;
– soda, 1 šaukštelis.
– kiaušiniai, 2 vnt.
Virimo procesas
Produktus geriau vartoti kambario temperatūroje.
Sumaišykite bet kokią mėgstamą uogienę su soda ir išmaišykite. Kai masė šiek tiek padidės ir taps balta, supilkite kefyrą, druską ir cukrų.
Miltus persijokite ir suberkite į mišinį, gerai išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
Formą uždengiame pergamentu ir išpilame tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą apie 40 – 50 minučių, tačiau stebėkite savo orkaitę.
Galite papuošti kremu pagal savo skonį arba aptepti uogiene ir pabarstyti tarkuotu šokoladu, smulkintais riešutais, kokosu.
Jei norite, pyragą galite perpjauti į 2 sluoksnius ir įdėti tirštos grietinėlės.