Vištienos ir grybų pyragaičiai – patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jis sujungia mitybą, skonį ir aromatą.
Šis patiekalas yra baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Vištienoje yra baltymų, kurie yra būtini audinių augimui ir taisymui.
Grybuose gausu B grupės vitaminų, svarbių medžiagų apykaitai ir nervų sistemai. Be to, vištienos ir grybų pyragaičius galima pritaikyti prie įvairių dietų, pavyzdžiui, vegetariškų ar be glitimo.
Paruoškime klasikinius pyragus su vištiena ir grybais
Ingredientai :
kefyras – 300 ml;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
druska – 1 šaukštelis;
kiaušinis – 1 vnt .;
augalinis aliejus – 20 g;
miltai – 450 g;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Užpildo ingredientai:
vištienos šlaunelės – 400 g;
pievagrybiai – 200 g;
svogūnas – 2 vnt.;
sviestas – 50 g;
grietinėlė – 2 šaukštai;
druska – ½ šaukštelio.
Pyragų su vištiena ir grybais gaminimas:
Tešlai kefyrą sumaišyti su kiaušiniu, druska ir cukrumi. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą pusvalandžiui palikite po maistine plėvele. Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite, grybus ir vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną iki skaidrumo, suberkite į jį grybus. Vištienos mėsą suberkite į pakepintus svogūnus ir grybus ir kepkite iki baltumo.
Į įdarą suberti druską, supilti sviestą ir grietinėlę, išmaišyti. Įdarą palikite atskirame inde atvėsti.
Išmuškite tešlą ir padalinkite į 16 vienodų kolobokų. Kiekvieną bandelę iškočiojame į nedidelį plokščią pyragą, į kurį dedame įdarą.
Uždenkite kiekvieną tortiliją įdaru.
Pyragėlius apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje ir dėkite siūle žemyn. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – aromatingi, gardūs pyragėliai su vištiena ir grybais.
Recepte esančius pievagrybius galima pakeisti kitais grybais.