Pyragai iš vaikystės, kaip ir turguje. Gaminau, kad prisiminčiau šį skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Minkšti ir purūs, skanūs pyragėliai, kuriuos galite gaminti su įvairiais įdarais, tiek sūriais, tiek saldžiais. Tešla puikiai išlaiko formą, o įdaras neišteka į keptuvę.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

karštas vanduo, 300 ml;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, 1 šaukštelis;
šviežios mielės, 20 g;
daržovių aliejus. 50 ml;
miltų, 500 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

bulvės, 600 g;
svogūnas, 2 vnt;
druskos, krapų, sviesto.
Virimo procesas

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, paverskite tyrele ir sumaišykite su gabalėliu sviesto bei pakepintais svogūnais ir krapais. Leiskite atvėsti.

Cukrų ir mieles ištirpinkite vandenyje, įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite. Įberkite šiek tiek miltų, išmaišykite ir uždenkite, palikite 15 minučių.

Dalimis suberkite išsijotus miltus, druską ir minkykite minkštą tešlą. Mišinys bus šiek tiek lipnus. Ištepkite lėkštę aliejumi ir dėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Rankas ir stalą patepkite aliejumi, išklokite tešlą ir padalinkite į dalis, uždenkite ir palikite 10 minučių.

Formuojame pyragėlius su įdaru.

Kepkite augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Tešla gaunasi minkšta, ne guminė, net kitą dieną pakaitinus mikrobangų krosnelėje bus tarsi išimtos iš keptuvės.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  „Tingi“ želė mėsa: receptas, kuris visada padeda. Pasiimu su savimi į bet kurią kelionę
Patiko? Pasidalink! Ačiū.