Pyragai yra tokie įvairūs kepiniai, kad jie skirstomi į skirtingas kategorijas. Yra mėsos pyragaičių – jie kepami numalšinti alkį, pietums ar vakarienei. Yra pyragėlių su žuvimi – jie kepami, kaip taisyklė, per gavėnią. Taip pat yra daržovių pyragaičių, kurie tarnauja kaip papildomas patiekalas – popietinis užkandis ar užkandis.
Be to, yra desertinių kepinių – pyragėlių su uogomis ir vaisiais. Tokia stipri įvairovė rodo, kad šie miltiniai gaminiai yra universalūs. Verta pagaminti paprastą mėsos pyragų receptą – populiariausią pasaulyje.
Ingredientai mėsos pyragams:
- dešrelės – 5 vnt.;
- sūris – 100 g;
- kefyras – 300 ml;
- kiaušinis – vnt.;
- druska – šaukštelis;
- cukrus – a.š. l.;
- augalinis aliejus – šaukštai. l.;
- soda – ½ šaukštelio;
- miltai – 400 g.
Mėsos pyragų ruošimas:
Dešreles ir sūrį sumalkite stambiomis pjaustyklėmis. Atskirame inde sumaišykite kiaušinį, druską, granuliuotą cukrų, augalinį aliejų ir soda su kefyru.
Miltus persijokite į kefyrą, iš pradžių minkykite mentele, paskui rankomis į nelipnią ir elastingą tešlą. Tešlą padaliname į 16 vienodų gumuliukų, iš kurių iškočiojame nedidelius plokščius paplotėlius.
Į kiekvieną paplotį dedame sūrio ir dešros įdaro ir užsandariname tešlos viduje. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius siūle žemyn.
Kai tik pyragėliai iš vienos pusės pasidaro auksiniai, juos reikia apversti į kitą pusę ir taip pat kepti.
Rezultatas – minkšti pyragėliai su neįprastu įdaru viduje. Šiam receptui vietoj dešrelių galite naudoti kumpį arba dešrą.