Originalus receptas, padedantis greitai ir lengvai pagaminti pusryčius ar užkandį iš pitos duonos, sūrio ir virtos kiaulienos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– lavašas, 1 lapas;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– pjaustytas sūris, 150 g;
Kepta kiauliena arba kumpis, dešra, 150 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Lavašą supjaustykite 10 x 15 cm juostelėmis.
Ant juostelės dedame sūrio griežinėlį, virtos kiaulienos gabalėlį ir lavašą su įdaru susukame į vamzdelį.
Kiaušinį išplakti su druska ir pipirais.
Įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Kiekvieną suktinuką pamirkykite kiaušinių mišinyje ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Jei norite, kad vidus gerai iškeptų, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
Patarimas : Augalinį aliejų galima pakeisti sviestu arba visai be aliejaus, jei turite gerą keptuvę su nepridegančia danga. Įdarui rinkitės įvairius gaminius, dešrą, dešreles, kumpį, krūtinėlę, kietąjį arba lydytą sūrį, grybus, daržoves, žuvies konservus, virtus kiaušinius su žaliais svogūnais ir žolelėmis.