Dešra ir tešla yra puikus derinys. Patiekalas buvo išrastas Vokietijoje ir vadinamas naktinėmis dešrelėmis. Anglijoje ir JAV jai buvo suteiktas pavadinimas kiaulė antklodėje. Vėliau Amerika gamino kukurūzų šunis – dešreles kukurūzų tešloje.
Taip pat galite rasti dešrainių. Tai taip pat viena iš dešros formų tešloje.
Šiais laikais maisto gaminimas pažengė į priekį, galite patys gaminti pyragus, įdaryti dešra. Pabandykite pasigaminti šį receptą namuose.
Ingredientai:
miltai 400 gr;
dešrelės 5 vnt.;
sūris 100 gr;
pienas 300 ml;
kiaušinis 1 vnt;
cukraus 1 valgomasis šaukštas;
druskos 1 arbatinis šaukštelis;
soda 0,5 arbatinio šaukštelio;
augalinis aliejus.
Paruošimas:
Dešreles ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Šiuos du ingredientus sujungiame viename inde. Druska ir pipirai pagal skonį.

Į atskirą indą supilkite 300 ml pieno. Sumuškite vieną vištienos kiaušinį. Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir vieną šaukštą cukraus.
Tada įpilkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir soda. Užtenka 0,5 arbatinio šaukštelio. Viską išmaišykite šluotele.
Į mūsų mišinį supilkite išsijotus miltus. Pirmiausia minkykite mentele, o paskui rankomis. Gautą tešlą padalinkite į 16-18 dalių.
Iškočiokite naudodami kočėlą. Į vidurį dedame įdarą ir užspaudžiame kraštus, padarydami pyragą. Apverskite klijais puse žemyn.
Padėkite keptuvę ant viryklės ir supilkite daug augalinio aliejaus. Sudėkite pyragus ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Tada apverčiame.

Visus ruošinius apkepiname, o paskui dedame ant stalo ant gražios lėkštutės. Taip greitai ir lengvai gavome pyragėlius su gardžiu įdaru. Šis skanus sprendimas tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams.

Suteikite laisvę savo vaizduotei ir gaminkite kartu su mumis!
