Pusryčiai per 10 minučių! Lengvas, greitas: burnoje tirpstantis užkandis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei galvojate, kaip ryte pamaitinti save ir savo šeimą, tuomet turėtumėte atidžiau pažvelgti į paprastus ir įdomius sprendimus. Būna, kad rytiniam gaminimui laiko nelabai lieka. Kartais net sūrio pyragai ir blynai yra neįtikėtina prabanga. Pavyzdžiui, kai kurios šeimininkės šiems patiekalams anksti ryte negali gauti sausos varškės ar grietinės ir uogienės.

Tokiu atveju reikia eksperimentuoti su kažkuo žemiškesniu.

Galbūt jūsų namuose yra sūrio, kurio niekas negali užbaigti. Tai puikus pusryčių užkandis.

Ingredientai sūrio užkandžiui:

sūris – 400 g;
druska – ¼ šaukštelio;
vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
garstyčios – šaukštelis;
miltai – 2 šaukštai. l.;
kečupas – Art. l.;
kepimo milteliai – a.š. l.;
majonezas – 2 šaukštai. l.;
augalinis aliejus – 250 ml;
džiūvėsėliai – 100 g.
Sūrio užkandžio paruošimas:

Sūrį sumalkite vidutiniais trintuvės dantukais ir sudėkite į gilų dubenį. Į šį indą įmuškite porą kiaušinių ir suberkite iš anksto sumaišytus miltus ir kepimo miltelius. Šiuos ingredientus sujungiame rankiniu būdu.

Tešlą perkelkite į maistinę plėvelę, suformuokite dešrelę ir padėkite valandai į šaldytuvą. 

Šiuo metu padažui sumaišykite majonezą, kečupą, garstyčias ir druską. Likusius kiaušinius plakite, kol susidarys putos.

Nuo sūrio dešros nuimame plėvelę ir supjaustome 3 cm storio porcijomis Pirmiausia kiekvieną gabalėlį pamerkiame į išplaktus kiaušinius, tada į džiūvėsėlius.

Ant vidutinės ugnies pirmiausia įkaitinkite augalinį aliejų, tada aliejuje apkepkite sūrio gabalėlius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gautą užkandį galima valgyti su padažu, taip pat derinti su duona. Tai greiti pusryčiai, jei iš vakaro išvirsite sūrio dešrą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.