Vienas iš mano mėgstamiausių receptų – jis paprastas, skanus ir pagamintas iš įprastų, nebrangių ingredientų. Pagrindu imame ploną lavašą ir renkamės įdarą pagal savo skonį. Mano atveju tai kietasis sūris ir virta dešra, bet galite sugalvoti ką nors savo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— plonas lavašas, 6 vnt;
– kiaušiniai, 3 vnt;
— daktariška dešra, sūris po 200 g;
– pomidorai, 2 vnt.
Virimo procesas
Įmuškite kiaušinius.
Dešrą supjaustykite gabalėliais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Sumaišykite kiaušinius, sūrį ir dešrą. Druska ir pipirai pagal skonį.
Pita duoną supjaustome juostelėmis taip pat, kaip iškočiojate tešlą trikampiams pyragams.

Ant juostelės dėkite įdarą ir susukite į trikampį.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite pyragėlius, aptepkite juos plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite pyragėlius 10 minučių.
Pyragus galite ruošti su įvairiais įdarais – su sūriu, kiaušiniais ir žaliais svogūnais, su grybais ir svogūnais, su sūria ar saldžia varškės sūreliais, su obuoliais ir kitais produktais.

