Šie plokšti kotletai su įdaru viršuje yra paprasti ir labai skanūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– malta mėsa pagal skonį, 0,5 kg;
– bulvės, 300 g;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– svogūnas, 200 g;
– sūris, 200 g;
– majonezas pagal skonį;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės pagal skonį.
Virimo procesas
Bulves išvirkite, kol beveik iškeps, nupilkite vandenį, atvėsinkite ir sutarkuokite ant stambios trintuvės.
Sumaišykite bulves su majonezu, įberkite prieskonių pagal skonį, druskos ir pipirų.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Kiaušinius išvirkite ir smulkiai supjaustykite.
Susmulkinkite žalumynus, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Faršą pagardinkite prieskoniais, galite įberti krapų.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir sudėkite maltą mėsą į mažus kotletus.
Ant viršaus dėkite svogūną, tada apšlakstykite kiaušiniu, bulvėmis ir patepkite majonezu. Visus kotletus pabarstykite sūriu.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 – 30 minučių.
Patarimas : kad patiekalas būtų ryškesnis, nepamirškite į faršą įberti česnako, taip pat sumaišykite bulves su smulkintu česnaku – aromatas bus labai skanus. Kad kotletai gerai išlaikytų formą, į faršą galite įdėti ir mažais gabalėliais supjaustytų pievagrybių bei 1 kiaušinį.