Purūs vokiški sausainiai: iškepa per 15 minučių. Paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Slapukai randami įvairiose pasaulio šalyse. Paprastai kiekviena tauta sausainiams prideda savo skonio, todėl jie išsiskiria iš visų kitų kepinių. Tai ypač pastebima sausainiuose iš Vokietijos.

Vokiški sausainiai būna įvairių tipų ir formų, priklausomai nuo regiono ir tradicijų. Pavyzdžiui, Strudel yra sluoksniuota tešla, užpildyta obuoliais, vyšniomis ar kitais vaisiais. Brezelis – tai dažniausiai stambia druska apibarstomi pyragaičiai. Jie gali būti įvairių dydžių ir formų. Weihnachtsmännchen yra kalėdiniai žmonių formos sausainiai. Jie dažnai puošiami glajumi ir šokoladu.
Patys pagaminkime paprastus sluoksniuotos tešlos vokiškus sausainius

Ingridientai:

kiaušiniai - 2 vnt .;
druska - žiupsnelis;
cukrus - 6 šaukštai;
vanilinis cukrus - šaukštelis;
kefyras - 200 ml;
augalinis aliejus - 120 ml;
miltai - 500 g;
kepimo milteliai - 10 g.

Vokiškų sausainių gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir lengvai išplakite šluotele. Į kiaušinių mišinį įpilkite klasikinio cukraus (4 šaukštai) ir vanilės, kefyro ir augalinio aliejaus, išmaišykite.

Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Ant stalo iškočiokite storą, maždaug cm storio tešlos sluoksnį.

Tešlos sluoksnį pabarstykite cukrumi ir paskirstykite per visą paviršių. Padalinkite sluoksnį į maždaug 2×2 cm kubelius.

Kiekvieną tešlos kubelį dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.