Purūs mieliniai pyragėliai su pienu – idealus pasirinkimas visai šeimai!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai tešlai:

  • Miltai – 4 puodeliai
  • Sviestas arba margarinas – 125 g
  • Pienas – 1,5 stiklinės
  • Cukrus – 2 šaukštai. l.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Mielės – 40 g

Įdaras – pagal jūsų skonį!

Paruošimas:

  1. Mieles ištirpinkite piene, suberkite į miltus, tada suberkite likusius ingredientus ir gerai išminkykite tešlą.
  2. Uždenkite tešlą ir palikite 40-60 minučių, tada vėl gerai išminkykite ir leiskite kilti dar pusvalandį.
  3. Ant miltais pabarstytos lentos supjaustykite tešlą ir iškočiokite apskritimus.
  4. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite įdarą ir atsargiai uždarykite kraštus.
  5. Pyragėlius dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos, žiupsneliu žemyn ir uždenkite lengva servetėle.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.