Ingredientai tešlai:
- Miltai – 4 puodeliai
- Sviestas arba margarinas – 125 g
- Pienas – 1,5 stiklinės
- Cukrus – 2 šaukštai. l.
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Druska – 1 šaukštelis.
- Mielės – 40 g
Įdaras – pagal jūsų skonį!
Paruošimas:
- Mieles ištirpinkite piene, suberkite į miltus, tada suberkite likusius ingredientus ir gerai išminkykite tešlą.
- Uždenkite tešlą ir palikite 40-60 minučių, tada vėl gerai išminkykite ir leiskite kilti dar pusvalandį.
- Ant miltais pabarstytos lentos supjaustykite tešlą ir iškočiokite apskritimus.
- Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite įdarą ir atsargiai uždarykite kraštus.
- Pyragėlius dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos, žiupsneliu žemyn ir uždenkite lengva servetėle.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių iki auksinės rudos spalvos.