Purus keksiukas arbatai per 5 minutes! Ant vandens + kepiniai: skanu – apsilaižysi pirštus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Su vandeniu pagamintas pyragas yra minkštas, erdvus ir porėtas. Šis receptas – tikras išsigelbėjimas, kai šaldytuve nėra nei kefyro, nei grietinės.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– kiaušiniai, 3 šaukštai;

– vanduo, 120 ml;

– cukrus, 200 g;

– žiupsnelis druskos;

– miltai 250 g;

– augalinis aliejus, 125 ml;

– kepimo milteliai, 5 g;

– krakmolas, 1 valgomasis šaukštas;

– kakava, 3 šaukštai;

– pienas, 3 v.š.

Virimo procesas

Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir plakite iki purumo ir cukrus ištirps.

Supilkite vandenį, augalinį aliejų ir sumaišykite su šluotele.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Sumaišyti su krakmolu, išmaišyti ir dalimis supilti į skystą pagrindą. Gerai išplakti iki vientisos masės.

Patarimas : jei tešla pasirodė labai skysta, įberkite šiek tiek miltų – masė turi būti tiršta.

Padalinkite tešlą į 2 dalis. Į vieną supilti kakavą ir gerai išmaišyti, supilti 3 šaukštus pieno ir išmaišyti – taip abiejų tešlos dalių konsistencija vienoda.

Formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pakaitomis tešlos dalis – balta ir ruda, viską išdėliokite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 1 valandą – iškepimą būtinai patikrinkite mediniu iešmeliu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Malta mėsa, kepta bulvių košėje, neįprastai. Toks patiekalas patiks visiems. Turkijos šefo receptas
Patiko? Pasidalink! Ačiū.