Purūs ir minkšti net atvėsę: sūdytų blynų su žaliais svogūnais ir kiaušiniais receptas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tešla labai gera, todėl blyneliai net ir atvėsę lieka birūs. Tai puiki alternatyva nuobodžiams sumuštiniams, kurie savo aromatu pradžiugins jūsų šeimą.
Sūdytų blynų su žaliais svogūnais ir kiaušiniais receptas.

Blynai – ukrainiečiams pažįstamas patiekalas. Mėgstame sodrius blynus su grietine ar uogiene. Tačiau šiandien siūlome sūrų jūsų mėgstamų pusryčių variantą.

Paprastas pikantiškų blynų receptas. Tai geras užkandžių pasirinkimas. Jie gali lengvai pakeisti įprastus sumuštinius. Be to, jie išlieka minkšti ir purūs net atvėsę. Nors blynai pasirodo labai skanūs, vargu ar jų liks po šeimos pusryčių. Tešlai minkyti sugaišite tik porą minučių savo laiko, o iš siūlomų ingredientų skaičiaus gausite apie 25 gabaliukus. Taigi to užteks visiems!

Ingredientai

Kiaušinis – 1 vnt;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Kefyras 2,5% – 220 mililitrų;
Miltai 200 g;
virti kiaušiniai – 2 vnt.;
Žalieji svogūnai 30 gramų;
Druska, pipirai – pagal savo skonį;
Soda 0,5 arbatinio šaukštelio.

Virimo receptas
Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį. Išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Išpilkite kefyrą. Toliau maišydami suberkite sodą ir miltus. Tešla turi būti vienalytė, be gabalėlių. Pasūdykite, pipiruokite ir vėl išmaišykite.

Sūdytų blynų su žaliais svogūnais ir kiaušiniais receptas.

Išvirkite du kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite žalius svogūnus. Jei norite, galite pridėti krapų. Supilkite gautus ingredientus į tešlą ir išmaišykite.

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite. Blynelius paskleiskite šaukštu. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Tada apverskite juos į kitą pusę ir kepkite dar 2-3 minutes, kol iškeps. Galite suvartoti iš karto. Jie labai skanūs patiekiami su grietine.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.