Valgyklose visada mokėjo ruošti blynus ir jie gavosi tokie purūs, skanūs ir švelnūs, kad daugelis juos prisimena iki šiol. Rūsio pyragaičiai su grietine, abrikosų uogiene ar obuolių uogiene.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pienas arba šiltas vanduo, 1 l;
gyvos mielės, 30 g;
žiupsnelis druskos;
cukrus, 20 g;
kiaušinis, 1 vnt.
Virimo procesas
Šiltame piene arba vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles.
Įmuškite kiaušinį ir suberkite persijotus miltus, labai gerai išplakite tešlą. Masė gaunasi labai tiršta ir nenuteka nuo šaukšto.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Tešlą minkykite mentele, gerai išmaišykite.
Uždenkite ir palikite dar 30-40 minučių.
Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir įdėkite šaukštą tešlos.
Apkepkite spurgas ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Blyneliai išeina labai purūs ir sugeria mažai aliejaus.
Patiekiu su įvairiais saldžiais priedais: uogiene, uogiene ar marmeladu, šokoladiniu užtepu, grietine arba medumi, tirštomis uogomis ir vaisių sirupais.
Beje, tešlos konsistencija leidžia gaminti tinginius pyragėlius su įvairiais įdarais, tiek saldžiais, tiek pikantiškais: mėsa iš virtos vištienos su keptais svogūnais, grybais ir sūriu, kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais, kepenėlėmis, kepenėlių paštetu.