Blynai tapo populiariu greitų pusryčių būdu daugeliui Europos ir NVS šalių gyventojų. Faktas yra tas, kad blynus paruošti gana paprasta ir jiems nereikia daug ingredientų.
Tačiau ne visi dažnai gali paruošti purius blynus. Kad blynai taptų purūs, reikia laikytis kelių taisyklių.
Pavyzdžiui, neturėtumėte maišyti blynų tešlos po pagrindinio minkymo. Blynus galite kepti ir uždengę, nepersistenkite su soda ar kepimo milteliais.
Be klasikinių blynų, reikėtų pabandyti gaminti blynus su įdaru. Mes jums pasakysime, kaip pagaminti purius, skanius blynus su obuoliais.
Ingredientai obuolių blynams:
miltai – 500 g;
kefyras – 500 ml;
soda – šaukštelis;
druska – šaukštelis;
cukrus – 6 šaukštai. l.;
obuolys – vnt.
Obuolių blynų gaminimas:
Obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į šiltą kefyrą supilkite granuliuotą cukrų ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps.
Į miltus supilkite soda ir druską ir gerai išmaišykite. Į kefyro ir cukraus mišinį suberkite ½ dalį miltų, užminkykite tešlą. Į tešlą suberkite likusius miltus ir toliau minkykite iki vientisos masės.
Į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite. Nereikia dėti vaisių į tešlą, šis veiksmas yra neprivalomas.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir šaukštu dėkite tešlą ant paviršiaus. Kepkite tešlą iš vienos pusės, kol tešlos viršus sustings.
Atsargiai apverskite blynus į kitą pusę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime švelnius ir purius blynus. Juos galima ruošti ne tik su obuoliais, bet ir su kriaušėmis ar net uogomis.
