Blynai – skanus patiekalas, daugeliui primenantis kelionę į kaimą pas močiutę. Ir suaugusieji neatsisakys tokio kulinarinio šedevro. Dėka tam tikrų gudrybių ir paslapčių, taip pat tinkamų ingredientų, per kelias minutes išgausite purius ir sočius blynus.
Šis paprastas receptas padės jums gauti patiekalą, kuris patiks jums ir vaikams. Ir rezultatas pradžiugins bet ką – ir paprastą žmogų, ir kulinarą mėgėją!
Ingredientai puriems obuolių blynams:
kefyras – 250 ml;
miltai – 240 g;
kiaušinis – 1 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.;
soda – ½ šaukštelio;
obuolys – 100 g.
Purių obuolių blynų gaminimas:
Į puodelį įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus. Sumaišykite su šluotele. Į kitą puodelį supilkite šiek tiek karštą kefyrą, supilkite į pirmąjį mišinį ir įpilkite 0,5 arbatinio šaukštelio sodos. Po pusės minutės pradedame ruošti tešlą.
Išsijokite 1 puodelį miltų ir suberkite į ingredientų mišinį. Tada išmaišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Obuolius sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į ingredientus. Leiskite tešlai pailsėti 15-20 minučių. Po to kepkite blynus.
Jie pasirodo purūs ir skanūs. Tai viskas, galite tuo mėgautis.
Ingredientai varškės blynams:
miltai – 1,5 šaukštai. l.;
kefyras – 250 g;
varškės sūris – 200 g;
cukrus – 3 šaukštai. l.;
soda – 1 šaukštelis;
druska – ½ šaukštelio;
kiaušinis – 1 vnt.
Varškės blynų ruošimas:
Į dubenį įdėkite 1 puodelį varškės. Čia sumuškite kiaušinį, įpilkite druskos ir cukraus. Naudodami šakutę sumaišykite ingredientus.
Į mišinį supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite. Įpilkite soda. Po reakcijos įpilkite vieną stiklinę miltų ir vėl išmaišykite. Turėtumėte gauti tirštą konsistenciją. Jei norite, įpilkite vanilino arba citrinos žievelės. Tešlą palikite 20-30 minučių, po to kepame blynus.

Apkepkite juos iš abiejų pusių.

Galima patiekti su grietine, uogiene ar kondensuotu pienu.
