Purios kefyro spurgos per 15 minučių. Erdvus ir skanus: net nereikia įjungti orkaitės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Spurgas mėgsta visi, tik ne kiekviena šeimininkė pasiruošusi jas pasigaminti – dažnai jos neišeina tokios purios, kaip norėtume. Siūlau receptą, kuris visada pavyksta ir jūsų spurgos bus pačios puriausios ir skaniausios.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras, 1 stiklinė;
kiaušinis, 1 vnt.;
cukraus, 3 šaukštai;
vanilinas pagal skonį;
žiupsnelis druskos;
soda. 0,5 šaukštelio;
miltų, apie 200 g.
Virimo procesas

Kiaušinį sutrinkite su cukrumi, druska, vanile šluotele.

Galite gerti bet kokį kefyrą, bet geriau tokį, kuriame yra didelis riebalų procentas. Supilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite.

Patarimas: kefyrą ir kitus produktus iš šaldytuvo geriau išimti iš anksto, kad jie taptų vienodos kambario temperatūros.

Miltus persijoti ir sumaišyti su soda, supilti į mišinį ir užminkyti tešlą. Masė bus tiršta, bet ne tokia tiršta kaip blynams, tokia ir turi būti.

Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje, supilkite šį tūrį. Kad spurgos joje šiek tiek plaukiotų.

Tešlą galite paskleisti dviem arbatiniais šaukšteliais, vienu masei semti, o kitu nuvalyti lašus. Galite paimti storą maišelį, nupjauti kampą ir mažomis porcijomis suspausti į keptuvę.

Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, tada į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Spurgos bus labai erdvios, švelnios ir aromatingos. Jei mėgstate lengvą citrusinį skonį ir aromatą, į tešlą galite įberti citrinos žievelės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.