Puikus užkandis bet kokiam stalui: cukinijos tešloje, kurios išlieka traškios net kitą dieną!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tešloje kepta cukinija – nebrangus ir skanus patiekalas, kuriame minkšti šios daržovės gabalėliai apvoliojami traškiame, apskrudusiame apvalkale. Dėl tešlos cukinijos kepdamos nepraranda drėgmės, išlieka sultingos viduje, o išorėje – padengtos apetitą keliančia plutele.

Šį patiekalą galima priskirti prie lengvų užkandžių, kuriems paruošti nereikia daug laiko ir kurie tinka tiek įprastiems pietums, tiek priimant svečius. Jų patrauklumą lemia recepto paprastumas ir malonus skonis, kurį mėgsta daugelis žmonių.

Cukinijų tešloje recepto šaknys siekia senas daržovių apvoliojimo ir kepimo tradicijas, aptinkamas įvairių šalių kulinarinėse tradicijose. Europos šalyse panašūs patiekalai tapo žinomi dar viduramžiais, kai virėjai eksperimentavo su įvairiais daržovių ruošimo būdais.

Sudedamosios dalys: – daržovių, kurių sudėtyje yra daržovių, – daržovių, kurių sudėtyje yra daržovių, – daržovių, kurių sudėtyje yra daržovių:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • parmezano sūris – 100 g;
  • miltai – 70 g;
  • džiūvėsėliai – 100 g;
  • cukinijos – 2 vnt;
  • druskos – ⅓ šaukštelio.
  • juodųjų pipirų;
  • paprikos;
  • Provanso žolelės.

Padažo ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • sūdytas agurkas – 1 vnt;
  • graikiškas jogurtas – 3 valg;
  • krapų – ryšulėlis;
  • česnako – 1 skiltelė.

Cukinijų paruošimas tešloje:

Išplakite kiaušinius su juodaisiais pipirais, paprikomis ir provanso žolelėmis. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka, supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite.

Sumaišykite miltus ir džiūvėsėlius

.

Visose cukinijos pusėse šakute padarykite griovelius

. Cukiniją išilgai supjaustykite 1 cm storio plokštelėmis. Cukinijas pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir įtrinkite prieskonius bei druską į ląstelieną.

Taip pat skaitykite:  Obuolių pyragaičiai per 5 minutes! Jums net nereikia minkyti tešlos! Super greita ir labai skanu

Идеальная закуска к любому столу: кабачки в кляре, которые остаются хрустящими даже на следующий день!

Palikite cukinijas 15 minučių pailsėti. Panardinkite cukinijas į miltus ir džiūvėsėlius ir visiškai apvoliokite kiaušinių mišinyje.

Идеальная закуска к любому столу: кабачки в кляре, которые остаются хрустящими даже на следующий день!

Sudėkite cukinijų plokšteles į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite cukinijas iš abiejų pusių 3 minutes, kol jos taps auksinės spalvos.

Идеальная закуска к любому столу: кабачки в кляре, которые остаются хрустящими даже на следующий день!

Padažui išvirkite kietai virtą kiaušinį ir sutarkuokite smulkiai sūdytą agurką. Susmulkintą agurką sumaišykite su graikišku jogurtu

. Krapus susmulkinkite, česnaką išspauskite ir kartu su žolelėmis sudėkite į padažą. Kiaušinį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į padažą, išmaišykite.

Taip pat prie cukinijos tešloje galite paruošti salotas iš paprikų, svogūnų, morkų ir pomidorų, pakepintų keptuvėje, kol suminkštės. Į šias salotas paprastai dedama šaukštas cukraus, kelios skiltelės česnako ir druskos.

Идеальная закуска к любому столу: кабачки в кляре, которые остаются хрустящими даже на следующий день!

Gaunasi neįprasta įdomi cukinijų tešloje porcija su padažu ir salotomis. Tai universalus patiekalas pietums ir vakarienei.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *