Puikūs sūrio pyragaičiai per 15 minučių. Receptas, kuris iš jūsų rytinio meniu išstums lietinius ir blynus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sūrio pyragaičiai – populiarus Rytų Europos virtuvės patiekalas, tai maži kepti pyragėliai iš varškės. Jiems būdinga švelni, šiek tiek drėgna konsistencija viduje ir patraukli auksinė plutelė išorėje

. Šis lengvai pagaminamas ir sveikas patiekalas dėl varškėje esančio kalcio ir baltymų kiekio dažnai pasirenkamas pusryčiams. NVS šalyse cheesniki jau seniai yra vienas populiariausių pusryčių pasirinkimų, taip pat dažnai vartojami kaip desertas

. Cheesniki pavadinimas skiriasi priklausomai nuo regiono. Pavyzdžiui, Ukrainoje jie dažniau vadinami „syrniki”, kilusiu nuo žodžio syr, kuris reiškia varškę. Baltarusijoje vartojamas pavadinimas kvorožniki.

Papasakosime, kaip pasigaminti skanius sūrelius

Ingredientai: 1:

  • 5-9 proc. varškės – 500 g;
  • manų kruopos – 2 valg;
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 3 šaukštai.

Sūrio pyragaičių paruošimas:

Sumaišykite varškę su tryniu, manų kruopomis, cukrumi, druska ir miltais, gerai išmaišykite. Varškės mišinį palikti po celofanu 15 minučių.

Stalą pabarstyti miltais, ant jo išminkyti varškės tešlą, suformuoti dešreles. Dešrelę padalykite į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį – į 6 gabaliukus – 6-7 cm ilgio.

Идеальные сырники за 15 минут. Рецепт, который вытеснит оладьи и блинчики из вашего утреннего меню

Iš mažų gabalėlių suformuokite iki 4-5 cm storio kukulaičius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite sūrelius iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Kepdami iš antrosios pusės, sūrio pyragėlius uždenkite dangčiu.

Идеальные сырники за 15 минут. Рецепт, который вытеснит оладьи и блинчики из вашего утреннего меню

Gausite minkštus, skanius, gerai formą išlaikančius sūrio pyragėlius. Galite pasigaminti daugiau sūrio pyragėlių ir juos užšaldyti, o ryte iškepti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *