Vienas iš labiausiai naudingų produktų derinių ruošiant vakarienę ir pietus – bulvės ir mėsa. Šiuos du ingredientus dažnai galime pamatyti garsiuose patiekaluose, kurie neprarado savo aktualumo šimtmečius. Pavyzdžiui, bulvių košė ir kotletai, vokiškos bulvių salotos ir kiti patiekalai.
Tikriausiai esame įpratę šį įprastą garnyrą valgyti su mėsa. Įprotis vaidina didelį vaidmenį ugdant gastronominį prisirišimą.
Pakalbėkime apie tai, kaip vakarienei pasigaminti skanų bulvių ir mėsos troškinį.
Ingredientai bulvių troškinimui:
Mėsa – 400 g;
Druska – 1,5 šaukštelio;
Pomidorų pasta – 1,5 šaukštai;
Svogūnai – 1 vnt.;
Bulvės – 700 g.
majonezas – 3 šaukštai;
Sūris – 50 g.
Ingredientai marinuotiems svogūnams:
Druska – ½ šaukštelio;
Cukrus – 1 šaukštelis;
Actas 9% – 1 valgomasis šaukštas;
Vanduo – 100 ml.
Bulvių troškinio paruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, įberkite druskos ir granuliuoto cukraus. Į svogūną įpilkite acto ir vandens, išmaišykite ir palikite 15 minučių pasimarinuoti.
Šiuo metu mėsą supjaustykite plonais griežinėliais, iš abiejų pusių įberkite po arbatinį šaukštelį druskos. Mėsos gabaliukus numušame peiliu ar specialiu plaktuku.
Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Puode įkaitinkite vandenį, įberkite druskos ir suberkite į jį bulves, bulves virkite po dangčiu 3 minutes.
Gilią keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ½ bulvių per dugną. Ant bulvių sluoksnio dėkite mėsą ir raugintus svogūnus, viršų patepkite pomidorų pasta.
Sudėkite bulves perdengę svogūną ir aptepkite majonezu. Sūrį sumalkite ir ant bulvių sluoksnio sukurkite sūrio kepurėlę.
Kepkite troškinį po folija 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Nuimkite foliją nuo troškinimo ir toliau kepkite indą dar 20 minučių.
Šiame recepte esantį majonezą galima pakeisti grietine, taip troškinys bus sveikesnis.
Taip pat rekomenduojame iškepus patiekalą papuošti žolelėmis.