Šis padažas visada džiugina mano vyrą . Puikiai tinka bet kokiai mėsai, daržovių salotoms ir ant grotelių keptoms daržovėms.
Tiesiog universalus dalykas.
Mes rekomenduojame! Jūsų draugams ir svečiams šis greitas padažas tikrai patiks.
Ingredientai :
Česnakai (geriausia jauni) – 6 didelės arba 7 mažos gvazdikėliai (tiek vidutiniškai aštraus skonio)
Vanduo 130 ml
Grietinė 3 v.š. l
Majonezas 2 v.š. l
Petražolės – 3 šakelės
Krapai – 2 šakelės
Augalinis aliejus 200 ml
Paruošimas :
Nulupkite česnaką. Nuplaukite. Sudėkite į blenderį.
Jei norisi pikantiško padažo. tuomet galite drąsiai didinti česnako kiekį .
Įpilkite vandens ir druskos.
Sumaišykite vandenį ir česnaką trintuve, kol jis taps *košė*
Jums reikia balto padažo, todėl palaipsniui pilkite augalinį aliejų (1-2 arbatinius šaukštelius vienu metu) į trintuvą ir sumaišykite.
Tada jums nebereikia trintuvo, tiesiog į gautą *košę* įpilkite grietinės ir majonezo.
Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Tada pridėkite pasirinktą žalią spalvą. Sudedamosiose dalyse nurodžiau man patinkančius žalumynus. Galite drąsiai eksperimentuoti su žalumynų kiekiu ir pasirinkimu.
Dar kartą viską gerai išmaišykite ir gausite nepaprastai skanų, vasarišką padažą.
Gero apetito jums ir jūsų svečiams!