Puiki ir greita vakarienė: įdaryti pomidorai iš orkaitės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Dienos pabaigoje dažnai pritrūkstate jėgų ir vis tiek turite pasiruošti vakarienei. Todėl paruošėme jums greito ir skanaus patiekalo receptą.

Įrodyta, kad pomidorų valgymas pagerina nuotaiką – jų suvalgę galite jaustis dangiškai. Pomidorai taip pat palaiko visų hormonų gamybą, suteikia ramybę mūsų nakties poilsiui ir sausina organizmą. Dėl šios priežasties jie rekomenduojami laikantis svorio metimo dietų . Pomidorai stiprina imunitetą, gerina gleivinę ir virškinimą. Jie taip pat teigiamai veikia kaulus, regėjimą ir yra maistas, kuris kovoja su vėžiu ir teigiamai veikia prostatą.

Pomidorai iš orkaitės

Ši vakarienė dar skanesnė už įdarytus kopūstų suktinukus, kuriuos tenka kvėpuoti kur kas ilgiau. Beje, vietoj bazilikų pesto įdarytiems pomidorams galite naudoti bet kokį kitą padažą, kuris tinka prie mėsos . Puikiai tinka daržovių padažai arba saldžiarūgščiai padažai. Norėdami paruošti šį patiekalą, jam reikės šių ingredientų:

  • 7 dideli pomidorai
  • malta jautiena – 300 g
  • svogūnas – 1 vnt
  • česnakas – 1 skiltelė
  • cukrus – 1 šaukštelis
  • druskos
  • pipirų
  • bazilikų pesto – 1 šaukštelis
  • saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai

Maisto ruošimo procedūra

Pirmiausia paruoškite pomidorų įdarą. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir įspauskite česnaką. Tada sumaišykite su pesto, cukrumi, trupučiu druskos ir pipirų pagal skonį.

Pomidorus kruopščiai nuplaukite, kiekviename iš jų peiliu prie galo įpjaukite du gilius lygiagrečius pjūvius.  Į pjūvius užpildykite malta mėsa ir sudėkite į kepimo indą.

Apšlakstykite augaliniu aliejumi ir pagal poreikį pagardinkite druska. Į formą įpilkite šiek tiek vandens.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus, išdėliokite pomidorus ant padėklo arba į tinkamą kepimo indą ir kepkite apie valandą. Po 45 minučių patikrinkite, ar įdaryti pomidorai iškepė. Daugiausia mėsos.

Iškepus įdarytus pomidorus orkaitėje, pravartu pasirinkti tinkamą padažą. Patiekalas puikiai dera ir su įprasta grietine. Galite susmulkinti česnaką ir įlašinti kelis lašus alyvuogių aliejaus . Pagaminsite puikų česnakų padažą. Linkime gero apetito!

Taip pat skaitykite:  Neįtikėtinai skanu ir greita. Lengviausias burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.