Prancūziško stiliaus žuvis per 30 minučių: paprastas kepimo būdas bet kokiai žuviai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Patikinu, kad geriau iškart paruošti dvigubą porciją, nes tokia žuvis nuo stalo dingsta per kelias minutes

Ingredientai:

  • 400 g menkės filė (arba bet kokios kitos jūsų pasirinktos žuvies)
  • Druska, pagal skonį
  • 1/5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • 50 g sūrio

Paruošimas:

Paimkite 400 gramų menkės filė (ar kitos jūsų pasirinktos žuvies) ir supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite susmulkintus žuvies gabalėlius.

Dubenyje sumaišykite du pilnus šaukštus grietinės, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir įberkite vieną pilną šaukštelį garstyčių. Supilkite 2 šaukštus sojų padažo ir išmaišykite. Paruoštu marinatu užpilkite žuvį, kiekvieną gabalėlį atsargiai paskirstykite padažu . Formą kol kas palikite nuošalyje.

Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustytą svogūną ir morkas pakepinkite per stambią tarka. Daržoves pasūdykite pagal skonį ir įberkite šiek tiek juodųjų pipirų. Gautą kepinį paskirstykite ant žuvies.

Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite skardą 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Mano pyragas kiekvienai dienai. Subtilus, kvapnus ir sodrus
Patiko? Pasidalink! Ačiū.