Pradžiuginkite savo šeimą: neįtikėtinai švelnios bandelės iš varškės tešlos su obuoliais. Mielės nereikalingos!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių varškės bandelės – tai minkšta, šiek tiek rūgšti tešla su saldžiais keptais obuoliais viduje. Jos būna labai minkštos, erdvios ir ilgai negenda. Dėl obuolių skonis yra sultingas ir ypač naminis.

Bandelės yra Rytų Europos virtuvės dalis. Varškė ir obuoliai visada buvo svarbūs produktai. XX a. bandelės tapo labai populiarios. Tuomet buvo manoma, kad varškės kepiniai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi. Juk varškėje yra daug kalcio ir baltymų, o obuoliai visada buvo laikomi sveikatos ir gerovės simboliu

. Yra daug įvairių varškės bandelių receptų

.

Kažkas į tešlą deda rūgštynių, kažkas – cinamono į obuolių įdarą.

Papasakosime, kaip iškepti skanių varškės bandelių su obuoliais

.

Ingredients:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Varškė – 200 g;
  • Miltai – 250 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • Citrinos žievelė;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Soda – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Obuoliai – 500 g;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • cinamono – 1 šaukštelis;
  • Riešutai – 50 g;
  • Sviestas – 10 g.

Varškės bandelių su obuoliais paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite. Į kiaušinių masę

supilkite

varškę ir grietinę, supilkite augalinį aliejų ir produktus sumaišykite.

Į mišinį suberkite persijotus miltus bei sodą ir užminkykite elastingą, lipnią tešlą

Taip pat skaitykite:  Maišytuve pagamintas Cremoso - yra neįtikėtinai subtilus ir gaivinantis desertas

.

Supilkite antrąją dalį miltų ir užminkykite minkštą, nelipnią tešlą.

Palikite tešlą šaldytuve po celofanu

.

Nulupkite obuolius ir sutarkuokite juos stambia tarka

. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius kartu su cukrumi ir cinamonu. Kepkite obuolius, kol išgaruos skystis, tada suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.

Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į 7 mm storio sluoksnį. Iš sluoksnių išpjaukite apskritimus iki plokščios lėkštės skersmens

. Padalykite apskritimus į 8 trikampius, išilgai siauro krašto padarykite pjūvį. Ant kiekvieno trikampio plačiojo krašto dėkite įdarą

. Įdarą suvyniokite į tešlą ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Порадуйте семью: невероятно нежные булочки из творожного теста с яблоком. Дрожжи не нужны!

Порадуйте семью: невероятно нежные булочки из творожного теста с яблоком. Дрожжи не нужны!

Kepkite bandeles 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Порадуйте семью: невероятно нежные булочки из творожного теста с яблоком. Дрожжи не нужны!

Порадуйте семью: невероятно нежные булочки из творожного теста с яблоком. Дрожжи не нужны!

Kepdami stenkitės neatidaryti orkaitės. Taip gausite sodrias minkštas varškės bandeles su obuolių įdaru.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *