Kepti pomidorai su šonine ir sūriu – tai prabangus užkandis, kurį visada gaminu bet kuriai šventei. Viskas labai paprasta ir greita.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- pomidorai, 8 vnt.;
- druskos, pipirų, itališkų žolelių;
- sūris ir šoninė po 100 g;
- džiūvėsėliai, 3 šaukštai;
- aliejus, 4 šaukštai;
- česnako, 1 skiltelės;
- majonezas, 1 valgomasis šaukštas;
- žalias.
Virimo procesas
Geriausia šio patiekalo įvairovė yra kreminiai pomidorai su tankia ir mėsinga oda. Perpjaukite į dvi dalis ir arbatiniu šaukšteliu išrinkite vidurį, palikdami puodelius.

Pasūdykite, pabarstykite pipirais, pabarstykite aromatinėmis žolelėmis ir palikite 15 minučių.
Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su smulkiai pjaustyta šonine arba kumpiu, dešra, džiūvėsėliais ir šaukštu majonezo. Sumaišykite masę.
Šia mase kemšame pomidorų puodelius ir dedame į kepimo indą.
Apšlakstykite aliejumi.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol sūris išsilydys.
Patiekdami apibarstykite krapais.

Itin originalus, skanus, aromatingas patiekalas – užkandis, kurį galite paįvairinti įvairiais priedais. Pavyzdžiui, jis tiesiog nepalyginamai dera su grybais, sūriu ir virtos vištienos gabalėliais.
