Prabangus patiekalas vakarienei iš mėsos su grybais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa su grybais – klasikinis skonių derinys. Plius kvapnus padažas ir viskas, prabangus patiekalas pietums ar vakarienei paruoštas! Galite patiekti su bet kokiu garnyru, su bulvėmis ar makaronais. Bet kokiu atveju tai bus labai skanus derinys.

Reikalingi produktai

  • 2 lemputes
  • 400 gramų grybų
  • 1 kilogramas vištienos filė
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 4 skiltelės česnako
  • 500 mililitrų grietinėlės
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • Juodasis pipiras
  • pusės arbatinio šaukštelio kalendros
  • muskato riešutas
  • pusės arbatinio šaukštelio suneli apynių
  • pusės arbatinio šaukštelio paprikos
  • pusės arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • saulėgrąžų aliejus
  • žalias

Žingsnis po žingsnio paruošimo procesas:

Svogūną nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Dėkite ant keptuvės su aliejumi, įberkite druskos, cukraus ir kepkite 5 minutes.

Pievagrybius supjaustykite dideliais gabalėliais ir suberkite į svogūną. Viską išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes. Tada pakepinkite dar 5-7 minutes ir perkelkite į lėkštę.

Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Įberkite druskos, maltų pipirų, kalendros, muskato riešuto, suneli apynių ir ciberžolės. Viską išmaišyti ir kepti 10 minučių ant vidutinės ugnies.

Saldžiąją papriką išvalykite iš sėklų ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Ten dedame česnaką, grybus ir užpilame grietinėle. Virkite po uždarytu dangčiu 20 minučių ant vidutinės ugnies. Tada pabarstykite žalumynais ir patiekite.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.