Prancūziška mėsa yra vienas populiariausių mėsos patiekalų. Mes atskleisime jums skanaus ir sultingo recepto paslaptį.
Puiku tai, kad pagal šį receptą galite naudoti ir jautieną, ir kiaulieną. Taigi tai priklauso nuo to, kas jums labiau patinka arba ką turite šiuo metu. Idealu yra tai, kad dėl variacijos kiekvieną kartą šį patiekalą galite pagaminti kiek kitaip. Tačiau jis visada bus skanus ir sultingas. Kadangi tai yra kepimas, paruošimas taip pat yra patogus. Viską paruošiate ir tik leidžiate kepti orkaitėje.
Pasirinkite mėsos rūšį
Paruoškite pusę kilogramo pasirinktos mėsos. Taip pat reikės maždaug šešių bulvių, dviejų didesnių svogūnų, 300 gramų sūrio, 200 gramų majonezo, saulėgrąžų aliejaus, druskos, pipirų ir taip pat garstyčių sėklų. Jei turite šaldytą mėsą, pirmiausia leiskite jai gerai atitirpti ir tada supjaustykite tokio pat storio gabalėliais.
Kol mėsa atitirpsta, galite paruošti likusius ingredientus. Paimkite bulves ir nulupkite. Tada sutarkuokite stambia tarka ir pamirkykite pasūdytame vandenyje. Tai neleis jiems apskrusti, be to, dar pridėsite skonio druska.
Tada galite nulupti svogūną ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Tada iš bulvių išspauskite vandenį, kuriame jos buvo panardintos. Paruoškite kepimo formą ir jos dugną patepkite saulėgrąžų aliejumi. Tada ant jo sudėkite bulves, nusausintas nuo vandens pertekliaus. Šiuo metu mėsa taip pat turėtų būti paruošta .
Jautienos arba kiaulienos gabalėlius pasūdykite ir pipiruokite, o ant kiekvieno mėsos gabalo uždėkite šiek tiek garstyčių sėklų. Tada ant bulvių suberkite mėsą. Paruoštą svogūną sutrupinkite rankomis, kad pradėtų išleisti sultis ir paskleiskite ant mėsos.
Dabar atėjo laikas majonezui
Patiekalą galite patepti šiek tiek majonezo, o tada sumaišyti su tarkuotu sūriu. Tada ant svogūno paviršiaus ištepkite gatavą majonezo ir sūrio mišinį. Dabar maistas paruoštas kepimui. Orkaitę patartina įkaitinti iki 180 laipsnių. Tada kepkite apie pusvalandį .
Jei manote, kad mėsa nepakankamai iškepusi, leiskite jai kepti dar dešimt minučių. Praėjus šiam laikui, galite išjungti orkaitę, bet palikite maistą joje kepti dar dvidešimt minučių. Tada mėsa bus dar sultingesnė.
Receptas panašus į kai kuriuos kitus su kepta mėsa ir bulvėmis. Tačiau yra tam tikrų skirtumų, kurie sukels sultingumą. Esmė ta, kad bulves sutarkuojate, o ne pjaustote apskritimais, taip jos prisisotina sulčių.
Be to, sultys taip pat išsiskirs iš mėsos ir svogūnų . Sūris sąmoningai maišomas su majonezu, kad plutelė nebūtų tokia kieta ir apskrudusi, o švelni ir sultinga. Prie patiekalo puikiai tiks rūgštūs agurkai, arba burokėliai ar iš jų pagamintos salotos.