Po 10 minučių ant stalo bus skanus maistas. Imu 1 stikline kefyro ir ruošiu purius pyragus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai jau seniai nebėra tipiškas pusryčių patiekalas. Dabar yra daug kulinarinių eksperimentų su blynais. Pavyzdžiui, blynai kepami ne tik iš įprastų miltų, bet ir iš avižinių dribsnių, linų sėmenų ir kt. Be to, į tešlą dedama labai egzotiškų įdarų, tokių kaip moliūgų, cukinijų ir net baklažanų.

Europoje dažnai rengiamos blynų kepimo varžybos. JAV buvo pasiektas blynų kepimo rekordas – 1092 blynai per 60 minučių.

Greitu blynų nekepsime. Gaminkime sveikus tirštus blynus su žolelėmis ir sūriu.

Ingredientai sūrio blynams:

Kefyras – 300 ml;
Soda – ½ šaukštelio;
Kiaušinis – vnt.;
Druska – ½ šaukštelio;
Miltai – 100 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Kietasis sūris – 150 g.
Sūrio blynų gaminimas:

Sodą gesiname kefyre, tada įmušame kiaušinį, pagal skonį įberiame druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišome. Miltus persijokite į kefyrą ir plaktuvu išmaišykite tešlą.

Smulkiai supjaustykite žalią svogūną, sudėkite į dubenį su tešla ir išmaišykite.

Sūrį sutrinkite ant stambių trintuvės drožlių, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

3 šaukštus tešlos dėkite į sausą keptuvę ir lygiu sluoksniu paskleiskite paviršių. Blyną kepkite ant silpnos ugnies po dangčiu 3-4 minutes.

Tada blyną apverskite ir kepkite taip pat 2-3 minutes. Taip pat kepame likusius blynus, kol baigsis tešla.

Jei norite pagaminti plonesnius blynus, ant keptuvės galite dėti 2 šaukštus tešlos. Sūrio blynelius galite patiekti su grietine ir daržovėmis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Skanesnis nei belyashi ir pyragaičiai. Vakarienės pyrago su bulvėmis ir malta mėsa receptas
Patiko? Pasidalink! Ačiū.