Pipirų ir pomidorų lecho žiemai. Paprastas receptas be acto: gaminu kiekvieną sezoną jau 15 metų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puikus užkandis, kurį mėgsta visos šeimos. Šį lečą galite patiekti tiesiog prie stalo arba dėti į daržovių troškinius, barščius ir sriubas.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

pomidorai;
Paprika;
druskos ir cukraus pagal skonį.
Virimo procesas

Jeigu mėgstate, kad padažas, su kuriuo pilate pipirus, būtų tirštas, tuomet naudokite daug pomidorų ir gerai išvirkite.

Viską imame pagal skonį, pomidorai sultingi ir mėsingi, saldžiosios paprikos taip pat mėsingos, prinokusios, nepažeistos. Mes jį supjaustome savavališkai, kaip jums patinka tokiame ruošinyje.

Pipirų ir pomidorų lecho žiemai. Paprastas receptas be acto: gaminu kiekvieną sezoną jau 15 metų.

Pomidorus sutrinkite trintuvu arba mėsmale ir padėkite ant viryklės.

Kai užvirs, įberkite druskos ir cukraus, sumažinkite ugnį ir troškinkite 1,5 valandos. Galite sutrumpinti laiką pasirinkdami skystį naudodami sietelį ir puodelį. Tada virimo procesas užtruks ne ilgiau kaip 30 minučių.

Įberkite pipirų ir virkite 15 minučių nuo užvirimo taško. Šiame etape pridėkite druskos ir cukraus, jei neturite pakankamai.

Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir atvėsinkite patalpoje.

Šį preparatą laikome rūsyje arba sandėliuke.

Lecho gaunamas natūralaus skonio, su geru druskos ir cukraus balansu, nėra rūgštumo, nes Pasaldinote pomidorų sultis ir neįpylėte acto.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.