Pipirų sezonas artėja ir mes galvojame, ką iš jų pagaminti. Galbūt jau turite chalamadą sandėliuke, lečo ir kitų gėrybių šaldiklyje, bet ar bandėte keptas paprikas su mėsa?
Saldžiųjų paprikų šiemet buvo nemažai. Oras palankė gausiam derliui, o didžioji dalis paprikų jau panaudota. Gali būti, kad jums dar liko keletas ir jums įdomu, kaip, pavyzdžiui, jais mėgautis pietums . Daržovių garnyrą ar salotas iškeiskite į ką nors skanesnio ir sodresnio. Paprikos, keptos su vištiena ir sūriu, yra puikūs pietūs ar lengva vakarienė.
Paruoškite šiuos ingredientus
- 6 gabaliukai paprikos
- 300 gramų vištienos krūtinėlės
- 2 gabalėliai pomidorų
- 50 gramų svogūnų
- petražolės
- 100 gramų kieto sūrio
- 2 šaukštai grietinės
- druskos pagal skonį
- juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo procedūra paprasta
Pirmiausia paruoškite mėsą, kurią nuplaukite, nuvalykite nuo plėvelių ir supjaustykite labai mažomis juostelėmis arba, dar geriau, mažais kubeliais. Padėkite gabalėlius į dubenį, nulupkite svogūną ir supjaustykite petražoles. Įdėkite abu į vištieną. Taip pat galite supjaustyti svogūnus .
Jis puikiai skonis ir gali palaikyti vizualinį efektą. Mėsą pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Kad visuma būtų minkštesnė ir nereikėtų jų ilgai kepti, bus geriau, jei leisite mėsai pailsėti bent valandą ar dvi.
Paruoškite du pomidorus, kuriuos taip pat supjaustykite labai mažais gabalėliais. Bus gerai, jei prieš pjaustydami pomidorą nulupsite. Tiesiog smeigtuku pradurkite pomidoro odelę ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Palaukite tris minutes ir išimkite pomidorą iš vandens .
Daržoves galima lengvai ir palyginti greitai nulupti. Tada susmulkinkite, bet jei neprieštaraujate, kad mėsoje kietos odelės, pomidoro nelupkite.
Galutinis paruošimas ir kepimas
Ant mėsos dėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, du šaukštus grietinės ir viską gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas ir galite dėti į šaldytuvą arba į vieną pusę. Mėsa bus minkštesnė ir skanesnė . Jei mėgstate kai kuriuos prieskonius, pavyzdžiui, karį, raudonėlį, baziliką, nedvejodami įdėkite prieskonių į mėsą. Tai nesunkiai gali būti tiesiog česnakas, tinka ir prie vištienos.
Dabar atėjo laikas paruošti pipirus. Kruopščiai nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Kai kurie žmonės palieka sėklas paprikose. Jie pasižymi nepriekaištinga kokybe, o tai pagerina patiekalo skonį. Žinoma, žmones, turinčius žarnyno problemų, reikia įspėti . Jos nevirškinamos kaip vynuogių sėklos. Paruoštas pipirų puseles įdarykite vištiena ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite vienas šalia kito ant kepimo popieriaus ir kepkite 180°C orkaitėje trisdešimt minučių.