Ne paslaptis, kad žuvis yra svarbi žmogaus mityboje. Jame yra daug maistinių medžiagų, kurias sunku gauti iš kitų maisto produktų. Tačiau ne visi mėgsta virti žuvį. Faktas yra tas, kad upėtakis ir lašiša yra per brangūs, o pigi raudona žuvis po virimo yra sausa ir beskonė.
Kad raudona biudžetinė žuvis būtų sultinga, reikia naudoti svogūnus. Vartodami, pavyzdžiui, rožinę lašišą bent kartą per savaitę, galite gauti didelę vitamino PP ir omega-3 rūgščių dozę.
Vitaminai yra atsakingi už ląstelių vientisumą, kuris yra svarbus struktūriniame organizmo lygmenyje.
Parodysime, kaip iškepti rožinę lašišą.
Ingredientai keptai rausvai lašišai:
Rožinė lašiša - 1 kg;
Augalinis aliejus - 50 ml;
Druska - 1 šaukštelis;
Juodieji pipirai - 1/3 šaukštelio;
Prieskoniai žuviai - 1/2 šaukštelio;
Citrina - 1 vnt.;
Svogūnai - 2 vnt.;
Petražolės - krūva;
Krapai - krūva;
Sviestas - 40 g;
Pomidorai - 4 vnt.
Keptos rožinės lašišos paruošimas:
Rožinę lašišą nuvalome nuo galvos, uodegos ir pelekų, išimame vidurius ir nuplauname. Mes darome pjūvius skersai žuvies skerdenos.
Dubenyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, žuvies prieskonius ir citriną su augaliniu aliejumi. Rožinę lašišą patepkite marinatu ir palikite po maistine plėvele 30 minučių.
Svogūną ir citriną supjaustykite plonais žiedais, o pomidorus perpjaukite per pusę. Svogūnų žiedus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Ant svogūno uždėkite citrinos žiedus.
Ant citrinos ir svogūno uždėkite rausvą lašišą, į žuvį įberkite petražolių ir krapų. Padėkite pomidorus ant žuvies šonų.
Sviestą supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant žuvies.
Rožinę lašišą uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje pusvalandį.