Kitaip nei įprastą picą, kuriai reikia iškočioti tešlą ir kepti orkaitėje, picą keptuvėje paruošite vos per 15-20 minučių.
Tai geras sprendimas norintiems greitai paruošti ką nors skanaus vakarienei ar pusryčiams. Tokia pica skoniu ir aromatu nenusileidžia tradiciniam receptui: minkšta tešla, apkeptas pagrindas ir apetitą žadinantys priedai su sūriu.
Picos istorija prasidėjo Italijoje
.
Dar XVII a. valstiečiai gamino paprastus plokštainius su alyvuogių aliejumi, sūriu ir daržovėmis
. Patiekalas labai išgarsėjo Neapolyje, kur atsirado garsioji „Margherita” – pica su pomidorais, mocarela ir bazilikais. Ilgainiui pica paplito visame pasaulyje ir atsirado įvairių jos gaminimo būdų. Plikyta
pica yra vienas iš namų virtuvės atradimų
.
Šis būdas leidžia kepti picą be orkaitės, išsaugant tradicinio itališko patiekalo skonį.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- Šiltas vanduo – 150 ml;
- Sausos mielės – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Kefyras – 3 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Tarkuoti pomidorai – 100 ml;
- Druska – ¼ šaukštelio;
- Alyvuogių aliejus – ½ valgomojo šaukšto;
- Cukrus – 1/2 šaukštelio;
- česnakas – 1 skiltelė.
Įdaro ingredientai:
- Pomidoras – 1 vnt;
- Saldžioji paprika – 1/2 vnt;
- Dešra: – 1 vnt;
- Sūris – 50 g.
Picos paruošimas ant keptuvės:
Į šiltą vandenį supilkite mieles, cukrų ir druską, išmaišykite. Supilkite mišinį į persijotus miltus, suberkite kefyrą ir augalinį aliejų, viską gerai išmaišykite
. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir paskirstykite ją ant dugno.
Padažui į trintus pomidorus įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų ir raudonėlio
.
Į pomidorus supilkite alyvuogių aliejų, įspauskite česnako skiltelę ir išmaišykite
. Įdarui saldžiąją papriką išskobkite iš vidaus, supjaustykite plonais griežinėliais
.
Ketvirčiais žiedais supjaustykite pomidorą, dešrą, stambia tarka sutarkuokite sūrį
. Tešlą aptepkite pomidorų mišiniu, pabarstykite ½ sūrio.
Ant paviršiaus sudėkite papriką, pomidorą, dešrą, viršų apibarstykite sūriu.
Uždengę dangčiu ant silpnos ugnies, picą kepkite 25 minutes.
Gausite paprastą greitą picą be orkaitės ir ilgo tešlos minkymo. Pagal pageidavimą į priedus galite pridėti grybų, alyvuogių ir kitų mėgstamų ingredientų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
