Picos populiarumas pasaulyje yra didžiulis. Sunku rasti žmogų, kuris nežinotų, koks tai patiekalas.
Iš pradžių pica buvo maistas vargšams viduramžių Italijoje. Laikui bėgant patiekalo aktualumas išplito į turtingus gyventojų sluoksnius. XX amžiuje amerikiečiai atkreipė dėmesį į picą. Netrukus JAV atsirado daug picerijų.
Šis patiekalas pradėjo aktyviai plisti visame pasaulyje. Amžiaus pabaigoje pica pasiekė Sovietų Sąjungą.
Naminė pica tapo savotišku jaukiu mūsų miestiečių atributu. Pakalbėkime apie skanios naminės picos receptą.
Ingredientai naminei picai:
kiaušiniai – 2 vnt .;
miltai – 9 šaukštai. l.;
grietinė – 4 šaukštai. l.;
majonezas – 4 šaukštai. l.;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – ½ šaukštelio;
pievagrybiai – 2 vnt.;
lydytas sūris – 2 vnt.;
dešra – 70 g;
pomidorų pasta – 3 šaukšteliai;
kečupas – Art. l.
Naminės picos gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, į gautą masę įsijokite miltus. Miltus sumaišykite su grietine ir majonezu, minkykite kažką panašaus į tešlą.
Tešlą pasūdykite, suberkite cukrų ir vėl išmaišykite ingredientus. Nuo nešvarumų nuvalytus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais. Šaltą lydytą sūrį sumalkite ant rupios trintuvės.
Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, atskirame inde sumaišykite kečupą su pomidorų pasta. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, ant paviršiaus padėkite tešlą ir lygiu sluoksniu paskleiskite išilgai dugno.
Tešlos sluoksnį sutepkite kečupo ir pomidorų pastos mišiniu. Pomidorų sluoksnį užtepkite ½ sūrio, tada dėkite pjaustytą dešrą ir pievagrybius.
Uždenkite įdarą likusiu sūriu. Uždenkite picą dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies 25 minutes.
Vietoj šio įdaro galite paruošti kitą, su įvairių rūšių sūriu ir daržovėmis. Pasirodo, tai greitas, bet nebrangus užkandis.