Pusryčių ir vakarienės paruošimas neturi būti sudėtingas. Jei namuose neturime ypatingų ingredientų, bet vis tiek norime per trumpą laiką pasilepinti gardžiu šiltu patiekalu, blynai – idealus pasirinkimas.
Blynai yra idealus patiekalas, nes juos lengva paruošti ir jiems nereikia jokios specialios įrangos ar ingredientų. Nepaisant to, net ir tokį įprastą maistą galima paversti nepaprastu, jiems paruošti pakanka ranka ranką į kelis rečiau įprastus ingredientus. Sukursime patiekalą, kurio nereikės gėdytis patiekti net lankytojui, ir jis paruošiamas tiesiogine prasme per kelias minutes.
Ingredientai, reikalingi pikantiškiems blynams paruošti:
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai
- 1 vidutinio dydžio pomidoras
- 50 gramų kieto sūrio
- 50 gramų dešros
- 2 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai paprastų miltų
- soda, druska
Paruoškite tešlą dubenyje, daugiau nieko nereikia
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir įberkite druskos. Į jį suberkite miltus, kuriuos prieš tai reikia persijoti, kad neliktų gabalėlių. Į dubenį įpilkite grietinės ir žiupsnelį sodos. Viską atsargiai išmaišome, kad gautųsi vientisa, bet dar skysta tešla.
Nors ir sūroki, ruošiame klasikiniu būdu
Dabar užtenka blynus ruošti keptuvėje, kaip esame įpratę prie saldžių blynų. Vienintelis pokytis galėtų būti skirtingas jų dydis, daug geriau sūrius blynus ruošti mažesnius, taip jie bus ne tik puresni, bet ir skanesni. Juos tiesiog gaminame ant plono karšto aliejaus sluoksnio. Prieš patiekiant jas galime papuošti žaliomis petražolėmis.

Istorija, kuri siekia mūsų kultūros pradžią
Blynai yra labai populiarus patiekalas, kurio įvairių variantų galima rasti beveik visose pasaulio virtuvėse. Manoma, kad jie galėjo būti sukurti beveik tuo pačiu metu, kai buvo išrastos keptuvės. Jų kilmė siekia 10 mūsų eros amžių. Todėl aišku, kad blynais mėgavosi ne tik mūsų prosenelės, bet ir senovės jos protėviai.
