Perkame pačius pigiausius šonkauliukus ir ruošiame juos taip, kad mėsa pati atsiskirtų nuo kaulo. Vyras Amerikoje atrado 100 metų senumo receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiaulienos šonkauliukai yra vieni skaniausių patiekalų. Naudodami šį skanų receptą dabar galite juos paruošti bet kada patogiai namuose.

Su kiaulienos šonkauliukais visada svarbiausia, kad mėsą būtų galima lengvai atskirti nuo kaulo. Tai gali būti toli gražu ne taip paprasta, kaip atrodo. Ypač jei nenorite pirkti brangesnės mėsos , o norite sutaupyti pinigų ir nusipirkti pigesnį gabalą. Iš šio recepto sužinosite, kaip lengva paruošti tokią mėsą ir neišleisti jai be galo daug pinigų.

Ko tau prireiks

  • 2 kg kiaulienos šonkaulių
  • 3 šaukštai kečupo
  • 3 šaukštai teriyaki padažo
  • 1 visa česnako skiltelė
  • 500 ml vandens
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • aliejaus pagal skonį
  • čiobrelių pagal skonį

Pirmiausia paruoškite šonkaulius

Svarbiausia tinkamai apdoroti įsigytus kiaulienos šonkauliukus. Paskleiskite juos ant kilimėlio ar lėkštės. Visų pirma, būtina pašalinti membraną , esančią ant šonkaulių. Atsargiai nuėmę plėveles, šonkaulius padalinkite į keletą maždaug vienodo dydžio gabalėlių. Tada kiekvieną atskirą porciją pagardinkite druska ir pipirais, kaip jums atrodo tinkama.

Viską galima virti ir be orkaitės

Įprastas kiaulienos šonkauliukų paruošimo būdas yra orkaitėje. Tačiau tai bus vėliau šiandien. Paimkite pakankamai didelę keptuvę, kad įkaitintumėte nedidelį kiekį aliejaus . Tada sudėkite šonkauliukus į keptuvę ir kepkite ant stiprios ugnies iki auksinės spalvos. Tada perpjaukite visą česnako skiltelę per pusę ir sudėkite į keptuvę su mėsa.

Belieka tik pagardinti ir iškepti

Dabar į keptuvėje esančią mėsą ir česnaką įpilkite čiobrelių, kečupo ir teriyaki padažo. Kruopščiai sumaišykite šonkauliukus su šiais ingredientais, kad jie būtų visiškai padengti gautu mišiniu. Tada viską užpilkite vandeniu ir leiskite virti dar 5 minutes ant stiprios ugnies. Galiausiai viską supilkite į kepimo indą arba kepimo skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite joje šonkauliukus apie valandą. Tada tiesiog išimkite iš orkaitės ir viskas. Juos galima valgyti vienus arba, pavyzdžiui, su bulvių koše ar ryžiais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.