Per vieną vakarą stiklainis bus tuščias. Legendiniai gruziniški baklažanai: paprasta paruošti, skanu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gruziniško stiliaus marinuoti baklažanai – tai ištisa kulinarinė istorija, kurią įkūnija kiekvienas kąsnis.

Kad suprastumėte šio patiekalo esmę, turite pasinerti į gruzinų kulinarijos tradicijas. Gruzijoje daržovės visada užėmė garbingą vietą ant stalo. Ypač seniai šioje šalyje įsitvirtino baklažanai, kurie užėmė svarbią vietą vietinėje kulinarijoje. Iš jų gaminami įvairūs patiekalai: nuo sočių karštų užkandžių iki išskirtinių marinatų. Kiekviename Gruzijos regione marinuotų baklažanų receptai yra kuo nors ypatingi, todėl yra unikalūs

. Sovietmečiu marinuotų baklažanų receptai paplito toli už Gruzijos ribų. Daugelis šeimininkių jį perėmė ir pamėgo dėl paprastumo ir sodraus skonio. Marinuoti baklažanai tapo populiariu namų ruošiniu žiemai, kuris leido išsaugoti dalį vasaros dovanų ir šaltuoju metų laiku pradžiuginti save skaniu patiekalu.

Sudedamosios dalys: – Kiaušiniai iš baravykų, kurie buvo pagaminti iš baklažanų:

  • Sudėtis: baklažanai – 1 kg;
  • Druska – 1,5 šaukštelio;
  • bulgariškų pipirų – 500 g;
  • aštrioji paprika – 1 vnt;
  • česnakai – 50 g;
  • Actas 9 % – 3 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 200 ml.

Baklažanų ruošimas gruzinišku stiliumi:

Supjaustykite baklažanus iki 1 cm storio žiedais, pasūdykite ir palikite 20-30 min. Nulupkite paprikas, sumaišykite su česnako skiltelėmis ir aštriąja paprika.

Paprikas ir česnakus pertrinkite per mėsmalę arba blenderį

.

Paprikų mišinį sudėkite į puodą, supilkite actą. Keptuvėje

įkaitinkite augalinį aliejų. Nusausinkite baklažanus nuo skysčio pertekliaus, sudėkite juos į

Taip pat skaitykite:  Per 15 minučių iškepkite visą kalną traškių cukinijų

keptuvę. Kepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.

Банка опустеет за один вечер. Легендарные баклажаны по-грузински: готовятся просто, получается вкусно!

Iškeptus baklažanus ir pipirų mišinį sudėkite į stiklainius.

Банка опустеет за один вечер. Легендарные баклажаны по-грузински: готовятся просто, получается вкусно!

Uždenkite stiklainius dangteliais, pastatykite juos į rankšluosčiu uždengtą skardą. Užpilkite stiklainius su baklažanais vandeniu, šiek tiek nesiekiančiu dangtelių

. Užvirinkite vandenį ir virkite stiklainius su preparatu 15 minučių. Užsukite stiklainius, palikite po rankšluosčiu karštyje, kad atvėstų.

Банка опустеет за один вечер. Легендарные баклажаны по-грузински: готовятся просто, получается вкусно!

Laikyti tokius baklažanus galima kambario temperatūroje. Gausite skanius marinuotus baklažanus gruzinų kalba.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *