Vakarienė yra laikoma svarbiu bet kurio žmogaus valgiu. Tačiau kai kurie dėl kokių nors priežasčių apleidžia vakarienę. Kai kurie žmonės tai daro nesąmoningai, o kiti tai daro tyčia. Dažnai žmonės atsisako vakarienės, norėdami išsaugoti savo figūrą. Tačiau ne visi žino, kaip tai neigiamai veikia mūsų kūną.
Faktas yra tas, kad vakarienės trūkumas sukelia alkį naktį. Žmogus nuolat atsibunda ir siekia šaldytuvo arčiau vidurnakčio. Taigi, dieta yra nesąmoningai prarasta, o tai padidina svorį ateityje.
Paruoškime skanią paprastą vakarienę, kurios bus sunku atsisakyti.
Ingredientai troškintoms vištienos šlaunelėms:
vištienos šlaunelės – 5 vnt .;
druska – šaukštelis;
juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
paprika – ½ šaukštelio;
miltai – 3 šaukštai;
sviestas – 50 g;
svogūnas – vnt.;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
grietinė – 150 g;
vanduo – 200 ml;
muskato riešutas – žiupsnelis;
bulvės – 7 vnt .;
karšto pieno.
Norėdami paruošti troškintas vištienos šlauneles:
Nuimkite odelę nuo vištienos šlaunelių, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir paprika, lengvai užpilkite augaliniu aliejumi. Prieskonius sumaišykite su mėsa ir įtrinkite į šlaunelių skaidulas.
Kiekvieną šlaunelę pamirkykite miltuose ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Ant šlaunelių uždėkite gabalėlį sviesto ir apverskite jas į kitą pusę ir toliau kepkite.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o česnaką susmulkinkite. Išimkite šlauneles iš keptuvės ir į tą patį aliejų suberkite svogūną.
Porą minučių pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos, sumaišykite su grietine.
Į svogūną ir grietinę supilkite vandenį, suberkite česnaką, muskato riešutą ir druską.
Šlaunis sudėkite į padažą ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių uždengę.
Šiuo metu nuskustas bulves supjaustykite kubeliais.
Bulves išvirkite, sumaišykite su pienu, jei norite, įdėkite sviesto ir iš anksto pakepintus svogūnus.
Patiekite troškintas vištienos šlauneles su bulvių koše. Tai puiki soti vakarienė.