Per kelias minutes: dažnai gaminu sau ir savo šeimai. Pyragai greiti ir skanūs!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tiksli vieta, kur buvo sugalvota kepti papločius, nežinoma. Taip atsitiko todėl, kad papločiai buvo pradėti kepti visur beveik vienu metu. Tai reiškia, kad skirtingos pasaulio tautos per tą patį laikotarpį atrado sau tokį kepimo būdą.

Vėliau papločiai ėmė tapti įmantresniu patiekalu. Iš jų gimė daugumai pažįstama duona. Tačiau Rytų ir Azijos šalyse vis dar išlaikoma tradicinių papločių kepimo koncepcija.

Pabandykime namuose sukurti skanų rytietišką paplotį.

Ingredientai paplotėliui:

kefyras – 300 ml;
sviestas – 70 g;
druska – šaukštelis;
cukrus – 2 šaukšteliai;
soda – ½ šaukštelio;
miltai – 550 g.
Paplotėlio ruošimas:

Lengvai pakaitinkite kefyrą iki šiek tiek aukštesnės nei kambario temperatūros. Į kefyrą supilkite druską ir granuliuotą cukrų, plakite, kol ištirps smėlio grūdeliai.

Į kefyrą supilkite sodą ir išmaišykite. ⅔ miltų persijokite į kefyrą, šaukštu išmaišykite tešlą. Tada supilkite minkštą sviestą ir minkykite rankomis.

Į tešlą suberkite likusius miltus ir toliau minkykite elastingą minkštą tešlą. Padalinkite tešlą į 8-10 kolobokų.

Kiekvieną bandelę kočėlu susukite į ploną 2 mm storio sluoksnį ir pagal keptuvės skersmenį suformuokite plokščią pyragą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant dugno dėkite paplotėlius.

Papločio viršų apšlakstykite aliejumi, kad susidarytų burbuliukai.

Apkepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Lygiai taip pat apkepkite likusius papločius.

Šių paplotėlių tešla pasirodo minkšta ir minkšta. Papločius galite patiekti prie šašlykų, sriubų ar pusryčių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Sultinga vištiena stiklainyje: skaniausias ir sultingiausias receptas – geriau nebūna
Patiko? Pasidalink! Ačiū.