Spurgos yra vienas iš svarbiausių mūsų virtuvės patiekalų. Šis neįtikėtinai paprastas kepinys buvo išrastas Sankt Peterburge, pačioje XIX amžiaus pradžioje. Tačiau krumplio šaknys imtos nuo seniausių laikų. Kronikos ir Domostrojus kaip receptą apibūdina bandeles, virtas dideliame kiekyje riebalų. Tai buvo bene pirmieji krumplių variantai. Šefai iš Šiaurės sostinės tiesiog patobulino šį gaminimo algoritmą ir padarė jį saldų.
Žodis „Pyshki“ kilęs iš veiksmažodžio „Puff“, tai yra, kepti aliejuje. Šis pyragas gana greitai kyla karštuose giliuose riebaluose, dėl to ir atsirado jo pavadinimas.
Dabar spurgos tapo vienu iš Sankt Peterburgo simbolių. Šį kepinį tikrai verta išbandyti kultūros sostinėje. Tuo tarpu pasigaminkime savo pyragėlius.
Sudedamosios dalys tortams:
miltai – 500 g;
augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
kefyras – 250 ml;
soda – ½ šaukštelio;
vištienos kiaušinis – vnt.;
cukrus – 2 šaukštai. l.;
druska – ½ šaukštelio.
Kruopelių ruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įpilkite granuliuoto cukraus ir druskos. Į kefyrą supilkite augalinį aliejų ir gerai išplakite ingredientus. Tada keliais etapais persijokite miltus į mišinį, sukurdami birią tešlą.
Į antrąją miltų dalį reikia įberti sodos, išminkyti į lanksčią ir nelipnią bandelę. Šį tešlos gumulėlį įdėkite į maistinę plėvelę ir palikite šiltai 15 minučių.
Iš koloboko iškočiokite iki 4-5 mm storio sluoksnį. Iš papločio išpjaukite apskritimus stikline arba stikline. Šiame etape įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje.
Ant vidutinės ugnies sudėkite mažas tortilijas į karštą aliejų. Kepkite bandeles iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Po kepimo spurgas rekomenduojame apvolioti cukraus pudra. Taip kepiniai bus neįtikėtinai saldūs.