Taukai šiame marinate pasirodo labai minkšti, švelnūs ir aromatingi. Svarbiausia nusipirkti gerų, kokybiškų lašinių, galbūt su lizdu, ir vos per 4 dienas turėsite nuostabų užkandį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
taukai (krūtinėlės), 1,5 kg;
česnako, 10-12 gvazdikėlių;
vandens, 1 l;
druskos, 8 šaukštai;
lauro lapas, 3 – 4 vnt;
pipirų žirneliai, 5 vnt;
kvapieji pipirai, 5 vnt.
Virimo procesas
Į vandenį įberkite druskos, lauro lapų, kvapiųjų pipirų ir pipirų žirnelių. Virkite po virimo 4 minutes.
Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Naudokite mėsingesnius lašinius, pasirodo skanūs.
Taukus nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Lašinius supjaustome ne itin dideliais gabalėliais.
Česnaką supjaustykite griežinėliais.
Paimkite švarų ir sausą stiklainį, įberkite šiek tiek česnako ir padėkite sluoksnį taukų, odele žemyn.
Dar kartą pabarstykite česnaku ir sluoksniu taukų.
Tokiu būdu užpildykite visą stiklainį, apibarstykite česnaku ir užpilkite šaltu sūrymu, taip pat į lašinius įberkite lauro lapų ir pipirų.
Stiklainį uždarykite dangteliu ir palikite 2 dienas kambario temperatūroje.
Po 2 dienų stiklainį įdėkite į šaldytuvą dar 2 dienoms.
Dabar lašinius galite išimti iš stiklainio, tik išpilkite marinatą.
Išdžiovinkite lašinius popieriniu rankšluosčiu ir kiekvieną suvyniokite į pergamentą arba foliją ir padėkite į šaldiklį saugojimui.

Labai patogu išimti porcijomis susmulkintus gabalėlius ir supjaustyti griežinėliais bei patiekti prie stalo.

